Nuon blokkeert toegang tot E-manager gateways wegens beveiligingsprobleem

Nuon heeft tijdelijk toegang tot de E-manager gateways geblokkeerd nadat vrijdag een beveiligingsprobleem is ontdekt. Volgens het energiebedrijf zijn er geen aanwijzingen dat derden toegang hadden tot klantgegevens. Volgens Tweakers.net blijkt na een controle dat Nuon de veiligheid van de gegevens niet kan garanderen en heeft daarom besloten de dienst stil te leggen. Lees meer

Energiefonds Overijssel financiert energiebesparing

Energiefonds Overijssel sluit voor 65,7 miljoen euro de eerste overeenkomsten met 15 woningcorporaties. Hierdoor wordt voor 137 miljoen euro geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen en duurzame energieopwekking voor ruim 15 duizend woningen. De investeringen leveren een besparing op van 243 terajoule per jaar, dit komt overeen met het energieverbruik van 3.100 huishoudens.

Lees meer

Oxxio InControl box

Energieleverancier Oxxio komt morgen met een actie genaamd de Oxxio InControl box. Een pakket waarin volgens de energieleverancier alles zit wat u als nodig heeft om uw energierekening te verlagen: Een Samsung Galaxy Tab3 7″ 8GB Wi-Fi, de Oxxio App met de EnergieMonitor en 12 energiebesparende producten.

Lees meer

Energieverbruik van iPhone groter dan van koelkast

Alleen omdat een apparaat groter is betekent niet meteen dat het ook meer verbruikt. Zo blijkt dat het energieverbruik van een iPhone groter is dan dat van een gemiddelde koelkast.

Lees meer