Slimme meter Essent

Een slimme meter Essent bied u de mogelijkheid om gebruik te maken van Essent E-inzicht. U krijgt hiermee inzicht in het verbruik van uw apparaten in huis die worden gezien als grootverbruikers als de wasmachine en koelkast.

Groot nadeel voor E-inzicht zijn de hoge aanschafkosten (€ 149 / Actie: gratis voor nieuwe klanten) en maandelijkse kosten van € 3,95.
E-inzicht bestaat uit 3 onderdelen namelijk een “hub”die je op uw internetrouter moet aansluiten en twee “slimme stekkers”. U kunt slechts een apparaat per stekker aansluiten om het elektriciteitsverbruik te monitoren. Via internet heeft u tevens de mogelijkheid om op afstand een apparaat aan of uit te zetten.

Meer informatie over de slimme meter Essent; E-inzicht kunt u vinden op de website van Essent: http://www.essent.nl/mijn-e/e-inzicht/index.html?icmp=20121031TL001U
De consumentenbond heeft in begin 2013 E-inzicht getest en het volledige testoordeel kunt u vinden op de site van De Consumentenbond: http://www.consumentenbond.nl/test/woning-huishouden/woning/energieleveranciers/essent/essent-e-inzicht/

Voordelen slimme meter Essent E-inzicht

  1. Via uw mobiele telefoon of webportal kunt u inzicht krijgen in het verbruik van een deel van de apparaten in huis.
  2. Wanneer u een apparaat heeft aangesloten op een van de twee slimme stekkers, kunt u deze op afstand aan en uit zetten of een schakelprogramma instellen.
  3. Apparaten die u aansluit kunnen mogelijk worden vergeleken op verbruik.

Nadelen slimme meter Essent

  1. E-inzicht geeft slechts beperkt inzicht in het gebruik van de aangesloten apparaten.
  2. Geen compleet overzicht van uw energieverbruik maar slechts een beperkt aantal apparaten.
  3. Hoge kosten aanschaf E-inzicht
  4. Extra maandelijkse kosten voor deelname aan E-inzicht bovenop de aanschafkosten.
  5. Bereik/signaal van E-inzicht is in sommige gevallen niet voldoende om apparaten op zolder te kunnen aflezen.
  6. Online zijn er veel negatieve reacties van klanten te vinden door de hoge kosten en beperkte mogelijkheden.

Hoewel er mogelijkheden zijn voor de slimme meter bij Essent lijkt E-inzicht zich vooral te richten op de koppeling met andere producten. In onze ogen betaald u teveel voor het inzicht. Hoe vaak zet u op afstand een apparaat nu aan of uit?