Slimme meter Greenchoice

Greenchoice geeft u de mogelijkheid om inzicht in uw verbruik te krijgen na het geven van toestemming voor het uitlezen van uw slimme meter. In uw Online Dossier kunt u het verbruik van elektriciteit en gas inzien. U ben tevens in staat om dit dan te vergelijken met andere woningen.

Hoe Greenchoice deze vergelijking dan daadwerkelijk uitvoert is niet duidelijk. Mogelijk dat dit verder gaat dan Greenchoice afnemers.

Meer informatie over de slimme meter Greenchoice vind u op de site van Greenchoice http://www.greenchoice.nl/thuis/energie-besparen/inzicht-in-uw-verbruik

Voordelen slimme meter Greenchoice

  1. U krijgt inzicht in uw gas en elektra verbruik zonder dat hier kosten voor worden berekend.

Nadelen slimme meter Greenchoice

  1. Bij overstappen van Greenchoice naar een andere energie leverancier heeft u geen inzicht in uw historisch verbruik.
  2. Geen mogelijkheid om opgewekte energie van uw zonnepanelen in te zien.
  3. Inzicht in uw verbruik zeer beperkt. (het lijkt erop dat er geen interval standen te vinden zijn. Mocht iemand hier meer informatie over hebben horen we dat graag!)
  4. Mogelijkheid om uw verbruik te vergelijken is zeer algemeen en daarom niet effectief.

Greenchoice is niet heel erg actief met het promoten van de informatie rondom de slimme meter of uw inzicht. Wij zijn van mening dat de energieleverancier u beter kan helpen met het besparen van energie. Greenchoice scoort hierdoor met het uitlezen van de slimme meter een matige score.