Slimme meter Nuon

Een slimme meter van Nuon is in tegenstelling tot Oxio een “normale” slimme meter. Nuon heeft geen eigen uitrol gedaan van slimme meters. Heeft u een energie contract bij Nuon dan kunt u ook gebruik maken van de slimme meter mogelijkheden.

Meer informatie over de slimme meter van Nuon vind u op de site van Nuon: klik hier

In onze ogen is de slimme meter Nuon duur, het basis pakket kost €149,- (dit komt boven op uw normale energie lasten) en daarvoor krijgt u alleen inzicht. Dit krijgt u bij Meetslim.nl gratis en ook bij Enerlogic of slimmemeterportaal is dit gratis te gebruiken.

Het duurdere pakket voor de slimme meter van Nuon €199,- geeft de mogelijkheid om apparaten op afstand aan of uit te zetten of de thermostaat aan te passen. Wij zijn van mening dat u dit weinig tot niet gebruikt. Het aan of uit zetten van een tv of strijkijzer is zeker makkelijk. Dit is wel beperkt tot 7 aansluiten in huis.

Daarnaast zijn er nog de kosten van €2,95 per maand. Dit kunt u volgens ons niet of nauwelijks terug verdienen met het besparen. Pas na het 2de jaar zal dit lukken.

Voordelen slimme meter Nuon

  1. uitlezen van uw verbruik via de E-Manager van Nuon
  2. een vergelijking met soortgelijke woningen kan gemaakt worden, dit betreft dan andere woningen die ook gebruik maken van de diensten van Nuon.(*)
  3. doelstellingen vaststellen om toe te werken naar een minimaal energie verbuik.(*)
  4. met de Smart Plugs is het mogelijk om apparaten in huis aan of uit te zetten.
  5. Nuon heeft een app beschikbaar binnen het E-manager pakket waarbij u optimaal gebruikt maakt van de Nuon slimme meter modules.

Nadelen slimme meter Nuon

  1. Bij overstappen van Nuon naar een andere energie leverancier geen inzicht in uw historisch verbruik.
  2. E-manager is kostbaar en alleen bruikbaar als u een contract blijft houden bij Nuon.
  3. U zit vast aan extra maandelijkse lasten.

(*) deze mogelijkheden vind u ook bij Meetslim.nl maar dan als onafhankelijke aanbieder.